WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

VVSB en Quick Boys houden het spannend tot het laatste duel

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Het tweeluik tussen VVSB en Quick Boys voor een plek in de Tweede Divisie zal aanstaande zaterdag hoogstwaarschijnlijk pas echt los gaan barsten. Het eerste deel, dat vanavond op Sportpark de Boekhorst in Noordwijkerhout werd afgewerkt, was niet hoogstaand en eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

Het leek nog veelbelovend te worden op een afgeladen Sportpark aangezien good old Frank Tervoert de score opende in de 10e minuut. Uit een corner van Danny Bakker werd de bal doorgekopt en kon Tervoert met zijn hoofd binnen lopen. Echter werd het daarna een soort van schaakspel dat vooral voor de neutrale supporter geen aantrekkelijk schouwspel was. Op het half uur spelen was er een schot(je) te melden van Dennis Kaars, maar dat was een simpele prooi voor doelman Valk. En in de 40e minuut was het Raymond Baten die een aardige kans kreeg, maar zijn schot ging ruim over de deklat. Net toen iedereen dacht dat VVSB met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op zou gaan zoek voor de thee was daar plots Kay Tejan met de gelijkmaker. Op het rechter middenveld ontving hij de bal, mocht zomaar de hele breedte van het veld oversteken zonder ook maar een strobreed in de weg gelegd te worden, waarna hij richting het vijandige doel nog een man passeerde en uithaalde. Valk leek niet kansloos, maar had het nakijken, 1-1.

Na de rust werd het er niet beter op. De spanning voor beide ploegen zal groot geweest zijn, want de belangen zijn ongelooflijk groot. Bij winst in dit tweeluik voor VVSB handhaven zij zich op het hoogste amateurniveau van Nederland. Iets waar bijna niemand in de winterstop geloof meer in had, behalve in elk geval trainer Erik Meijers en een groot gedeelte van zijn spelersgroep. En voor Quick Boys zal gelden dat zij dan eindelijk weer op het niveau zullen spelen waar zij in elk geval qua complex, ledenaantal en status thuishoren.

Echter was het voetballend gezien dus gewoon niet goed. Wel was Quick Boys in de tweede helft iets beter dan het angstige VVSB. Zo kreeg Kaars al 2 minuten na de thee een flinke kans op aangeven van Bosman, maar zag zijn schot over gaan. En voor VVSB was het Fecunda die na een prima actie van De Rijk in de 54e minuut net naast het doel van Van der Helm schoot. Iets na het uur spelen moest Ruben Valk nog een keer ingrijpen op een schot van weer Kaars, en deed dit met verve, waarna de wedstrijd eigenlijk niets meer bracht. Tot Tejan in de blessuretijd van dit eerste duel toch nog een prima mogelijkheid kreeg en Quick Boys vast met een been in de halve finale had kunnen schieten, echter raakte hij de bal niet helemaal goed en zag zijn inzet voorlangs het vijandige doel gaan.

Aanstaande zaterdag is het dan zover. Op een waarschijnlijk afgeladen sportpark Nieuw Zuid zal de beslissing vallen wie van de twee ploegen volgend seizoen in de Tweede divisie te bewonderen zal zijn. Aanvang: 17.00 uur

Bij een gelijkspel zal er verlengd worden. Als er dan nog geen beslissing is zullen penalty’s deze finale gaan beslissen.

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!