WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

VVSB – Hoek door de ogen van Vandenheege

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

De uitschakeling van Hoek in de nacompetitie voor een plek in de Tweede Divisie kwam zowel hard aan bij de selectie als de trainer. Onderstaand de reactie van trainer Vandenheege.

Twee keer komt u in de wedstrijden tegen VVSB van een 2-0 achterstand tot 2-2 terug. Wat zegt u dat ?

– Dat mijn team mentaal heel goed in elkaar zit.

En dan wordt het toch 3-2 voor VVSB.

– Ja, wij worden genept door de arbitrage. Wij waren heel goed in de wedstrijd op dat moment en denken aan de 2-3. Maar dan ben je een jaar bezig om de finale te halen en dan is de arbitrage niet scherp. Mijn spelers zitten kapot in de kleedkamer omdat zij zich buiten eigen schuld uitgeschakeld voelen.

U bent er zeker van dat Danny Bakker al buitenspel stond toen de pass vertrok bij Vijlbrief ?

– Zeker, ik zat in vrijwel rechte lijn. Als het verschil dan 10 centimeter is dan kun je twijfelen. En als het al 5-0 is dan is het mij ook om het even. Maar het was meer dan een meter en bepalend voor de wedstrijd. Wij voetballen om de 2-3 te maken en dan is de arbitrage niet bij de les. Dat is moeilijk te verteren.

U miste in de eerste wedstrijd Fabian Wilson en vandaag Gert Jan van Leiden. Heeft dat naar uw smaak veel invloed gehad op beide wedstrijden ?

– Beiden zijn vaste waarden in het team en zijn ook bepalend voor het concept waarin wij zowel verdedigend als aanvallend spelen. Van Leiden is zowel verdedigend als aanvallend van groot belang. Wilson en van Leiden geven beiden een kwaliteitsinjectie aan het team. Wat vandaag betreft: in de tweede helft vond ik ons de bovenliggende partij, maar dan kom je weer uit op hoe die 3-2 is gevallen.

Daarmee is uw rol uitgespeeld voor dit seizoen. Hoe nu verder ?

– We raken enkele bepalende spelers kwijt, zoals van Renthegem, Doesburg en Fitsch. Anderen, zoals van Leiden blijven nog. Mijn contract loopt nog een seizoen door maar los daarvan zullen het bestuur en ik het afgelopen seizoen natuurlijk nog gaan bespreken met elkaar. En daarna eerst maar weer de koppies leeg maken.

Theo Uphus

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!