WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

VVSB na nederlaag tegen GVVV waarschijnlijk in promotie/degradatie wedstrijden

Barry / Tweede divisie / 2 maanden geleden

De kans dat VVSB in de tombola van p/d wedstrijden is na alle uitslagen van vandaag in de tweede divisie behoorlijk groot geworden. De afstand met SVV Scheveningen, dat een treetje hoger staat dan de Noordwijkerhouters, kon vanavond niet worden verkleind. Maar ook onder Sint Bavo kwam niemand dichterbij op de ranglijst en daarmee lijkt het spelen van de extra wedstrijden om een plekje in de tweede divisie voor volgend seizoen onontkoombaar voor de brigade van Eric Meijers.

VVSB had het na de prachtige serie van vijf wedstrijden die het voor vandaag speelde ook niet echt meezitten. GVVV kwam op volle oorlogssterkte in het veld waar VVSB het moest stellen zonder Vijlbrief, Verlaan, van Niel, Goeman en Dijkstra. Dit had onder meer het debuut van Victor Schipholt tot gevolg. Maar ook toen de bal eenmaal rolde was er al snel tegenslag voor de club uit de Bollenstreek. Mo Bendadi ging goed door op links en vond vanaf de achterlijn Simon Brouwer. Zijn inzet was niet hard maar wel van dichtbij het doel. Het werd een frommeldoelpunt via doelman Valk. VVSB zette direct de achtervolgiing in en kreeg meteen ook kansen. Tervoert werd bij voorbeeld in extremis geblokt bij een poging en kort daarna vond Bekooij met een hard schot het zijnet. Het spel werd in hoog tempo gespeeld en er werd van beide zijden naar treffers gezocht. Na amper tien minuten waren de bezoekers daar het dichtst bij toen Jeremy de Graaf steenhard de paal raakte en Ruben Valk de rebound van Lagmouchi uit zijn doelvlak ranselde. Sterk onderdeel in het spel waren de penetraties van vleugelspeler Richelo Fecunda. Zijn snelle rushes en combinaties met o.m. Bakker, Tervoert en Bekooij leidden tot de nodige verwarring in de defensie van de bezoekers, maar vooralsnog niet tot treffers.

Direct na de pauze zette VVSB andermaal druk op de defensie van GVVV, hetgeen leidde tot doelpogingen van De Rijk en Ten Hoope. Toch sijpelde de overtuiging wat weg uit het spel van de thuisclub en bleef GVVV zonder veel weg te geven tot halverwege de tweede helft overeind. Oosterlee raakte in deze fase ineens door zijn wisselmogelijkheden heen. Hij bracht eerst de Leeuw en de Jong in maar moest even later met v.d. Beek een frisse doelman brengen voor de geblesseerde Jansen. Meyers deed met Martins voor Schipholt zijn eerste aanvallende wissel en even later lag de 1-1 ook binnen. Fecunda stoomde weer op langs de rechterkant en Frank Tervoert kon nog net een teen tegen de halfhoge voorzet krijgen. Waar de gedachte langs de lijn vooral was dat VVSB nu door zou willen drukken was het onmiddellijk GVVV dat reageerde. Schoten van Lagmouchi en de Graaf werden nog knap gekeerd door Ruben Valk, maar even later was het toch 1-2 toen de lange Bart Hulsbos een hoekschop van Terschegget bij de eerste paal inkopte. Met het inbrengen van Guido Pauw voor Arroyo bracht Meijers nogmaals een aanvaller voor een verdediger in wat dan alles of niets voetbal heet. Het werd niets want Roy Terschegget wist zich in de extra tijd nog eens vrij te draaien en de lange hoek voor 1-3 te vinden. Alhoewel het theoretisch nog zowel mogelijk is dat VVSB direct degradeert en de directe ontsnapping ook nog kan lijkt de club straks aan de barrage van p/d wedstrijden te mogen beginnen. GVVV is met de zege in Noordwijkerhout in feite zelf “uitgespeeld” maar mag zich nog wel mengen in de strijd die andere clubs zoals bijvoorbeeld IJsselmeervogels nog te voeren hebben. Zie daarvoor het resterende programma.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!