WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WAAR WE VOOR VREESDEN IS WAARHEID: ERNSTIGE HERSENBESCHADIGING NOURI

Barry / Binnenland / 3 jaar geleden

Verschrikkelijk nieuws uit het Ajax kamp. Waar door ons voor gevreesd werd omdat echt goed nieuws naar onze mening te lang uitbleef  is een trieste waarheid geworden. Abdelhak Nouri heeft ernstige en blijvende hersenbeschadiging opgelopen na het instorten op het veld onder de oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen afgelopen week. Dit meldt Ajax op de officiële website, Voetbal International en de Telegraaf.

Op VI staat beschreven: De afgelopen dagen zijn de hersenfuncties van Nouri onderzocht op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck. Daar kwam uit naar voren dat een groot deel van de hersenen van de voetballer niet meer functioneren. De kans op herstel is volgens Ajax ‘nihil’.

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageert vol droefenis. “Dit is het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook met dit scenario rekening moesten houden.”

“Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.”

Het supertalent van Ajax, de vriendelijke jongen uit Amsterdam die er van droomde om eens de aanvoerder van de hoofdmacht van Ajax te worden, een jongen die afgelopen seizoen nog uitgeroepen werd tot de beste speler uit de Jupiler League, een twintig jarige middenvelder met een lach op zijn gezicht van oor tot oor, elke dag weer, zal nooit meer kunnen voetballen. De hersenbeschadiging heeft de goedlachse Nouri opgelopen na de hartritmestoornissen en heeft daar een te lange tijd gebrek aan zuurstof gehad die zijn hersenen konden bereiken. Abdelhak is inmiddels medisch vrij gegeven voor vervoer en wordt op korte termijn overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Ajax laat in een statement weten dat de familie Nouri nog steeds hoop op herstel heeft. Zij vragen iedereen dan ook om niet te stoppen met de smeekgebeden.

Voetbalprof.com bidt mee!!! #Staystrongappie #prayfornouri

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!