WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Wedstrijden 3e Divisie Zondag 16 september 2019.

Barry / Derde divisie zondag / 1 jaar geleden

De derde divisie zondag kent sinds gisteren drie koplopers, elk met 10 punten uit 4 wedstrijden. Op doelsaldo staat Oss ’20 nu eerste, maar ook Blauw Geel ’38 uit Veghel en Groene Ster uit Heerlerheide hebben tien uit vier.

Onderaan ziet het er na 4 wedstrijden nogal triest uit voor Quick uit Den Haag, dat nog puntloos is.

De wedstrijden van gisteren in het kort.

v.v. Gemert – Blauw Geel ’38 1-1

Deze wedstrijd werd al op zaterdagavond gespeeld. Het eerste kwart van de wedstrijd was in handen van de thuisclub die ook een strafschop claimden in deze periode. Die kwam niet, de 1-0 echter wel. Jos Leyten zorgde met een kopbal voor de 1-0. Kort voor de pauze kwamen de gasten langszij via Ben v.d. Nieuwenhof. Na rust waren de grootste kansen voor de bezoekers, met name via Verbakel. De 1-1 bleef echter op het scorebord tot de ref een eind aan de wedstrijd maakte.

Hoogland – v.v. Dongen 1-1

In een wedstrijd waarin beide teams een helft de betere waren kwam uiteindelijk ook een remise op het scorebord te staan. Thom Avontuur scoorde na 18 minuten de 0-1 en zo’n 10 minuten later was het Oskar van Logtestijn die de gelijkmaker op de borden bracht. Na de pauze waren er over en weer nog kansen maar gescoord werd er niet meer. Coach Prins was namens de thuisclub tevreden met het herstel in het spel van zijn team in de tweede helft, waar aan de andere kant Erbas namens Dongen het rendement uit de aanvallen van de Dongenaren graag omhoog ziet gaan.

ADO Den Haag II – ADO ’20 2-0.

Op de Aftrap heeft ADO Den Haag II de eerste zege in deze competitie behaald. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft scoorde van Mil vlak voor de pauze de 1-0. In de tweede helft stelde Hugo Botermans de zege voor de Hagenaars veilig.

FC Lienden – Groene Ster 0-0

De Limburgers kwamen met 9 uit 3 naar de Abdijhof maar zagen hun 100 % score door het team van Hans v.d. Haar teniet gedaan. Menno Heus had al heel snel de kans op de 0-1 maar faalde. In de loop van de wedstrijd was het de thuisclub die de meeste aanspraak op de zege maakte, echter Wiafe en Mansouri konden de kansen niet verzilveren.

EVV – Quick 2-1

Het Haagse Quick is na vier wedstrijdronden nog steeds puntloos. In Echt leek het kort voor tijd een punt te gaan verdienen toen het de gelijkmaker scoorde. Al heel vroeg in de wedstrijd had Sherry Kinde Kamara voor die 1-0 gezorgd. Maar met hetzelfde gemak wist Rick Polman de punten alsnog bij EVV te bezorgen zodat Quick nog steeds puntloos is.

UNA – USV Hercules 2-2

Waar UNA vorig seizoen zo prachtig meestreed om promotie en kampioenschap is het nu kommer en kwel in Zeelst. Ook gisteren kwam het team niet tot een zege. Wel kwam het tot een voorsprong, al vrij snel en dankzij Mart v.d. Gevel via een kopbal. Een handsbal binnen de 16 van de thuisclub gaf de Utrechters echter de gelegenheid om vanaf 11 meter gelijk te maken. Mathijs Blijham klaarde die klus ook. Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub weer op voorsprong, nu dankzij een volley van Joey Verhoeven. Het was uiteindelijk niet genoeg voor de zege omdat Blijham een vrije trap

direct tot doelpunt promoveerde. Opvallend detail in deze wedstrijd: eerste doelman Derix was al geblesseerd afwezig en tweede doelman Tinus liep kort voor de rust een knieblessure op. Daardoor stond na de pauze derde doelman Maes namens UNA onder de lat.

Oss ’20 – Westlandia 5-0

Voor de tweede keer dit nog jonge seizoen liep Westlandia tegen een zeperd van 5-0 aan. Oss ’20 bleek na deze zege op doelsaldo ook de nieuwe koploper in de derde divisie zondag te zijn. Oss ’20 nam al na goed tien minuten een 1-0 voorsprong dankzij Tom Pijnenburg. Nog voor de pauze werd het 2-0 door Peltzer. Westlandia kon ook na de pauze geen vuist maken en dankzij Bob van Lith, Peltzer en Pijnenburg werd het klasseverschil pijnlijk duidelijk voor de Westlanders.

DEM – HSC ’21 4-1

Waar de uitclub na drie wedstrijden nog ongeslagen was liep HSC ’21 bij debutant DEM tegen een dikke nederlaag aan. Aanvankelijk ging het nog prima met de Haaksbergers, die via een strafschop van Diego v.d. Wede nog op een 0-1 voorsprong kwamen. Binnenhet halve uur lag DEM echter in gewonnen positie door treffers van Uit den Boogaard (strafschop), Gencer en Sem van Amersfoort. De thuisclub wist de 3-1 lang vast te houden en kon kort voor tijd de zege definitief veilig stellen via nogmaals van Amersfoort.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!