WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Wesley Sneijder van Nice naar Qatar; Een ode aan Sneijder 101010!!

Barry / Binnenland / 3 jaar geleden

Wesley Sneijder heeft zijn overgang van Nice naar Qatar bevestigd. Hij zal bij Al-Gharaffa gaan tekenen voor de duur van anderhalf jaar. Zondag zal de record international medisch gekeurd worden, waarna de transfer definitief afgerond kan worden en hij maandag bij de training aan zou kunnen sluiten. 

Op Social Media gaat de kritiek weer los op de kleine Utrechter. Geen clubliefde, alles voor het geld. ‘Dit zijn toch geen sportieve ambities? Het gaat enkel om de dollars. Net of hij nog niet genoeg heeft.’ Het valt vooral de FC Utrecht en Ajax supporters zwaar. Maar mensen, laat die man gaan. Toon respect voor wat hij allemaal voor het Nederlands voetbal heeft gedaan. Wat voor vreugde hij ons heeft gebracht. Laat die man in anderhalf jaar ook de financiële situatie voor zijn kinderen veilig stellen. Al zou het voor zijn klein,- of achterkleinkinderen zijn.

Als u Wesley nu veroordeeld om zijn stap naar Qatar en hem op Social Media uitscheld of belachelijk maakt, denkt u dan even terug aan alle mooie momenten die hij ons heeft gegeven. Laten we het niet hebben over zijn debuut bij Ajax en de daaropvolgende 5 jaar waarin hij uitgroeide van groot talent naar een speler van wereldklasse. Laten we het ook niet hebben over zijn daaropvolgende stap naar Real Madrid, toch één van de grootste clubs ter wereld. Laten we het ook niet hebben over zijn vier seizoenen bij Inter Milan waar hij in 2010 landskampioen werd en de Champions League mee won, al vind ik het eigenlijk vreselijk, omdat hij dat jaar gewoon de allerbeste ter wereld was. Laten we hem niet veroordelen omdat hij furore heeft gemaakt in Turkije, waar de fans van Galatasaray hem op handen dragen en laten we hem zeker niet bekritiseren omdat hij naar Nice ging. Want weet u nog? Weet u dat deze Wesley Sneijder recordinternational is? Dat deze man maar liefst 133 duels heeft gespeeld in het Nederlands elftal? En hoe….

Laten we eerst eens bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Italie en Frankrijk nemen in 2008…. Het doelpunt dat hij maakte tegen die Fransen en de passes die hij weg stak. Ik geef het u te doen. En wat dacht u van het WK in Zuid Afrika in 2010? Toen had hij dus zoals gezegd Inter Milaan kampioen gemaakt, de beker laten winnen en Milito keer op keer in stelling gebracht waarmee de Champions League werd binnen gehaald. Dat WK in 2010 werd hij topscorer. Dat jaar verdiende hij de Gouden Schoen. Dat jaar….

De doelpunten tegen Brazilië waarmee een 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 2-1 overwinning. Wilt u dat even niet vergeten? Wat met de grote spelers in ’94 en ’98 niet lukte tegen Brazilië lukte Sneijder in 2010 wel. Zij versloegen die Kanaries met 2-1, dankzij die kleine gigant uit Utreg!!

En als u dit op een rijtje zet en u tekent daar bij op dat als Arjen Robben die splijtende pass een centimeter hoger had geschoten WIJ Wereldkampioen waren geweest, dan zal u toch zelf moeten concluderen dat u gewoon even niet moet oordelen en gewoon stil moet zijn. Het was namelijk niet Sneijder die iets verkeerd deed. De pass, de snelheid, de zuiverheid…. Alles klopte aan die pass om Robben het af te laten maken. Geef Robben deze kans nog 100x en er zullen er 99 in gaan, helaas lukte het dit keer niet. Maar dat lag niet aan Wes….Bijna, echt bijna maakte hij ONS wereldkampioen. Hetzelfde als dat Cruijff ons bijna in 1974 en Rensenbrink in 1978 wereldkampioen maakten.

En wat dacht u van het reserveaanvoerder zijn van het Nederlands elftal in 2014 en zijn doelpunt tegen Mexico. Dat venijnige schot waarmee hij wilde zeggen, NEE WE GEVEN NOG NIET OP, WIJ GAAN DOOR!!! En we gingen door…..

Laten wij gewoon stil zijn. Laat hem genieten van de warmte en de zon in Qatar, laat hem zijn kast verder vullen met geld. Laten wij gewoon teren op de prachtige herinneringen die hij ons gegeven heeft. Sssssstttttttt……….

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!