WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WILHELMUS (VOORBURG) SPANT SPOEDZAAK AAN TEGEN KNVB!!

Barry / Nieuws / 3 jaar geleden

Voetbalvereniging Wilhelmus uit Voorburg spant een spoedzaak aan tegen de KNVB. De club eist daarin aansluiting in de tweede klasse van het zondagvoetbal. De club meent dat het ten onrechte door de KNVB naar de derde klasse is gezet.

Wilhelmus is een van de grotere clubs in de regio Den Haag en speelde ook een aantal jaren in de hoofdklasse van de amateurs. De laatste jaren speelde het in de tweede klasse en ook daarin liep het vorig seizoen niet lekker. De club kwam in degradatienood en moest uiteindelijk nacompetitie spelen tegen het Utrechtse PVC.
De eerste wedstrijd, gespeeld in Utrecht leverde een 2-2 gelijkspel op. De return aan de Westvlietweg in Voorburg moest dus de beslissing brengen. Deze wedstrijd liep echter op een deceptie uit voor de thuisclub. Nadat Tomas Ruygrok en Kevin v.d. Poel namens Wilhelmus al van het veld waren gezonden en er een 1-2 stand op het scorebord stond was het in de 82e minuut een derde speler van de thuisclub die rood kreeg; Ahmet Akbulut. Scheidsrechter Verhoef meende dat het daar niet bij moest blijven want staakte direct daarna de wedstrijd zonder die vervolgens alsnog uit te laten spelen. Daarmee kwam deze wedstrijd op de burelen van de KNVB te liggen. Die besloot de wedstrijd niet uit te laten spelen bij wijze van maatregel van orde. Wilhelmus ging met die uitspraak naar de Commissie van Beroep, die echter tot hetzelfde oordeel kwam.

Wilhelmus ging vervolgens met die uitspraak naar de voorzieningenrechter. Niet geheel vreemd als we in aanmerking nemen dat de voorzitter van de club, Jean-Jaques Budé, zelf een advocatenkantoor bestuurt.
Het argument van de club: volgens de reglementen van de KNVB zelf dienen gestaakte wedstrijden te allen tijde te worden uitgespeeld, tenzij er geen gevolgen meer aan vast zitten. Natuurlijk zaten die er wel aan deze wedstrijd.
De voorzieningenrechter stelde de club daarom in het gelijk. De bond wijzigde vervolgens de sanctie in “het uit de competitie nemen van het eerste team van Wilhelmus”. Ook deze maatregel wordt bestreden door Wilhelmus. Die kan namelijk, alweer volgens de regels van de bond zelf, alleen worden toegepast als er sprake is van excessen. En die waren er niet.

Natuurlijk is er thans geen sprake meer van dat die laatste minuten alsnog gaan worden uitgespeeld. Een aantal spelers is bijvoorbeeld geen lid meer van PVC of Wilhelmus. En dus eist Wilhelmus dat het alsnog wordt toegevoegd aan de tweede klasse. Komende week moet alles duidelijk worden, want op 3 september vangen de relevante competities weer aan.

Duidelijk is dat onze voetbalbond zich in deze kwestie tot op heden weinig heeft aangetrokken van haar eigen reglementen.
 

Dat is op zich al een heel slechte zaak.
 
Theo Uphus, voetbalprof.com  

 

 

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!