WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Zeeuwse teams onderuit in nacompetitie tegen VVSB en FC Lienden

Barry / Derde divisie zaterdag / 1 jaar geleden

Zowel HSV Hoek als v.v. GOES zijn de nacompetitie begonnen met een nederlaag op eigen veld.

Laatstgenoemde club lijkt zelfs al kansloos als het zaterdag om half drie aan de return begint bij FC Lienden. De score liep vanavond op tot 0-3 voor de Betuwnaren. HSV Hoek wist tegen VVSB nog een 0-2 achterstand goed te maken maar verloor uiteindelijk met 2-3.

v.v. GOES – FC Lienden 0-3.

Slechter dan v.v. GOES kun je niet aan de nacompetitie beginnen. De brigade van Rogier Veenstra, die als debutant in de derde divisie aan het seizoen begon wist direct een plaatsje in de nacompetitie te bemachtigen maar stond vanavond na een halve minuut al met 0-1 achter. Het tegen degradatie uit de tweede divisie vechtende FC Lienden wist bij haar eerste aanval Marlon Versteeg in stelling te brengen en die miste niet. Er ontspon zich een vermakelijke eerste helft waarin namens de thuisclub Nguyen, Schalkwijk en Franse tot gevaarlijke acties kwamen zonder te scoren. Aan de andere kant was vooral Uiterloo gevaarlijk en had Salim Mansouri pech toen hij de paal raakte. FC Lienden kwam in het eerste kwartier ook een keer goed weg toen Felomina slechts geel kreeg voor het neerleggen van Edwin Franse. Na een ruim half uur viel de 0-2 nadat FC Lienden via links de verdediging van de tegenstander uiteen tikte en Uiterloo de bal binnen kon glijden. Goes deed in de laatste minuten voor rust nog pogingen de aansluiting te vinden, maar zowel Schalkwijk als Franse konden het net niet vinden.

Kort na de pauze moest doelman Brian Meulmeester alle zeilen bijzetten om de 0-3 te voorkomen. Yusuf Bilen werd daarbij afgetroefd. Even later werd de opdracht voor Goes nog lastiger omdat Jurreau Manuhuwo Marlon Versteeg als doorgebroken speler neerlegde en daar rood voor kreeg.

FC Lienden kreeg een aantal kansen op de 0-3, bijvoorbeeld via kopballen van Uiterloo terwijl de thuisclub nog een keer gevaarlijk werd via Schalkwijk, die vanuit vrije positie te hoog mikte. Uiteindelijk was het invaller Jawad Bellason die de Betuwnaren in een zetel naar de tweede ronde van de nacompetitie schoot. De 3-0 tussenstand wordt door FC Lienden op de eigen Abdijhof verdedigd aanstaande zaterdag vanaf 14.30 uur.

HSV Hoek – VVSB 2-3.

De Zeeuwen begonnen enthousiast aan de wedstrijd en zagen Bennani ook de eerste kans krijgen. Doelman Ruben Valk redde bekwaam en zag even later zijn teamgenoot Tommy Bekooij op maat voorgeven en Frank Tervoert de 0-1 binnen koppen. Beide teams kwamen vervolgens tot enkele kansen (van Leiden en Bekooij) en vervolgens was Vervoert weer doeltreffend. De treffer werd echter wegens buitenspel geannuleerd. Het was slechts uitstel van executie, want de bij VVSB vertrekkende spits was even later weer ter plaatse om met het hoofd af te drukken.

Beide teams kregen na de rust kopkansen die echter geen treffer opleverden. Na 70 minuten kwam Hoek, dat VVSB steeds verder terugdrong toch terug in de wedstrijd. Op aangeven van Tiebosch wist Impens de 1-2 te scoren. Even later was het zelfs 2-2 Toen topscorer Kyle Doesburg een voorzet van Rik Impens kon binnen koppen. Heel even leek het “erop en erover” te worden toen Constancia gevaarlijk kon worden. Dat leverde niet de zo gewenste 3-2 voor Hoek op en even later was het zelfs 2-3 stond Felicia was de maker van wat uiteindelijk ook de winner bleek te zijn.

Theo Uphus, voetbalprof.com

WIJ SCHRIJVEN ZOALS U HET BELEEFT!