Nieuws over 2e divisie
/ 15 okt 2017 / 2e divisie

ZWARE BLESSURE VOOR WOUTER DE (PECH) VOGEL, LIENDEN - KONINKLIJKE HFC

Ondanks de belangen die voor zowel thuisclub FC Lienden als gastclub Koninklijke HFC op het spel stonden waren de gedachten bij beide clubs in de eerste plaats bij Wouter de Vogel, ingevallen middenvelder/aanvaller van de thuisclub. Hij viel direct na rust in voor Jermo Wilsterman toen hij een half uurtje later een onschuldig ogend duel bij de zijlijn aanging bij een hoog opspringende bal. Vermoedelijk scheurde hij bij het (ongelukkig) neerkomen een kruisband. Dat is dan de derde keer voor de pechvogel, waarvan niet wordt verwacht dat hij dit seizoen nog terug in het team zal verschijnen.

Eerste helft

Ondanks deze persoonlijke misére voor de nummer 19 van FC Lienden, ging het na afloop toch ook nog over de wedstrijd zelf en de gevolgen van de uitslag voor de competitie. De wedstrijd was wat anders gelopen dan met name de thuisclub verwachtte en tijdens de persconferentie alsmede de persoonlijke gesprekken die voetbalprof.com had met de coaches Ted Verdonkschot en Hans Kraay bleek dit ook. Maar beiden konden zich vinden in de 1-1 die na afloop op de borden stond.

In de eerste minuten van dit vermakelijke duel waren het de gasten die zich middels enkele vrije trappen als eerste voor het doel van de tegenstander meldden. Tot schade leidde dit niet. Ook aan de overkant een eerste schermutseling toen na 10 minuten Nathan Bijl niet lekker met het hoofd bij een voorzet kon komen en dus de bomen achter het doel raakte.
Vijf minuten later was er dubbel gevaar voor Koninklijke HFC. Eerst haalde de 40 jarige doelman Gerard van Rossum knap een schot van Erik van Eem uit de hoek weg en kort daarna kwam Danny van den Meiracker in vrije positie en scoorde fraai met een lob.  Maar wel in buitenspelpositie, dus het feest van de 1-0 ging over.  Sterker, de Koninklijke zette direct en vlot een tegenaanval op en bracht spelmaker Roy Castien in de middenas in schietpositie. Hard en laag, en op het oog toch ook houdbaar voor de niet reagerende doelman Jan Schimmel scoorde de Haarlemmer in de rechterbenedenhoek de 0-1.

FC Lienden ging energiek op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor enkele halve kansjes. Zo krulde vrije trappenspecialist Mo Bendadi een vrije trap naar de korte hoek, maar net te kort, werd een schot van Frank Wiafe ternauwernood geblokt en pakte van Rossum stijlvol een inzet van Bijl.  K.HFC kon in deze fase geen gevaar stichten. Op slag van rust kwam de thuisclub toch aan de gelijkmaker. Een prima voorzet van linksback Kenny Elders werd door Milad Intezar ineens vol op de slof genomen. Van Rossum was kansloos op de half-volley.

Tweede helft

Kraay bracht direct na de pauze De Vogel voor Wilsterman aan de rechterkant. Toch was het niet de thuisclub die voetballend tot kansen kwam. Verdonkschot had zijn huiswerk goed gedaan en zijn team ook goed geinstrueerd. FC Lienden kwam nauwelijks tot kansen in de tweede helft. Wel nog tot de eerste na rust, toen verdediger Emilio Samsey, uitgeroepen tot beste speler van de club in de laatste maand, bij een hoekschop van Bendadi voor het doel opdook en maar net voorlangs kopte.
Daarna kwamen de kansen op winst voor de Haarlemmers. Jan Schimmel moest handelend optreden bij kansen voor Vince de Kwant, Kevin Sterling en (nadat  Samsey uitgleed) Daniel van Son. Telkens was Schimmel met een prima redding op zijn post. Ook een vrije trap halverwege de tweede helft van Roy Castien werd door Schimmel stijlvol uit de verre hoek weggehaald.
Het was vlak voor het trieste einde van het duel voor de Vogel, Jop van Steen kwam hem vervangen.

In het slotkwartier kwam de thuisclub nog tot enig gevaar bij fijn aangesneden vrije trappen en hoekschoppen van Mo Bendadi.
Meer gevaar stichtten de Visser en invaller Steve Olsthoorn nog namens de Haarlemmers, echter Schimmel wist een tweede tegentreffer voor de thuisclub ook in de slotfase te voorkomen. Wellicht typerend voor het duel was dat doelman Jan Schimmel van FC Lienden werd uitgeroepen tot “man of the match”.  Beide clubs waren na afloop tevreden met de puntendeling.

Verdonkschot, trainer Koninklijke HFC

Ted Verdonkschot namens de Koninklijke HFC: “We hebben denk ik de gehele wedstrijd de toevoer naar de spitsen van FC Lienden kunnen ontregelen en de doorkomende middenvelders en backs ook behoorlijk gecontroleerd. Wij hadden vooral na rust ook het betere van het spel in aanvallende zin, maar konden de tweede niet maken. Na die kans uit de hoekschop vlak na rust zijn ze niet meer echt gevaarlijk geweest. Behalve dan met die ballen uit dode spelmomenten, die steeds knap voor het doel gekruld werden.“

Kraay Junior, trainer FC Lienden

Hans Kraay namens FC Lienden: “Normaal gesproken nemen wij het initiatief en halen gemakkelijk de 60 % balbezit. Zeker in thuiswedstrijden. Dat was vandaag totaal anders. Qua inzet ging het prima maar voetballend in aanvallende zin dus niet. Je probeert dat langs de lijn te beïnvloeden en je kunt ook met wissels wat bereiken. Ik had Wouter al gebracht om de druk op HFC te verhogen maar moest hem noodgedwongen weer wisselen na die verschrikkelijke blessure. En dan heb je dus ineens al twee keer gewisseld. Maar goed, we deden wat we konden maar waren gewoon niet goed genoeg om het te verdienen de zege te pakken. Ik denk dat deze 1-1 een terechte eindstand is. Waarmee we helaas wel Katwijk weer in de kaart speelden.. Die zijn nu los van de rest. Maar laat ons trots zijn, zowel HFC als wij. Want wij zijn dan wel bovenin de ranglijst te vinden, maar werken met de kleinste budgetten in de Tweede Divisie. Ik denk dat we daarmee toch tot mooie resultaten komen tot dusver.”

En zo is het dan ook weer.
 
Theo Uphus, Voetbalprof.com

 

home
Gerelateerd nieuws
Social media
Snel nieuws